Stoltenberg: Vizita e Pelosit në Tajvan nuk është arsye që Kina të kërcënojë

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg , ka thënë se Kina nuk ka arsye të reagojë pasi politikania amerikane, Nancy Pelosi, vizitoi Tajvanin.

“Vizita e Nancy Pelosit nuk është arsye që Kina të reagojë ose të kërcënojë Tajvanin ose të përdorë retorikë kërcënuese. Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tjerë të NATO-s kanë bërë vizita rregullisht me zyrtarë të lartë në Tajvan gjatë viteve, dhe prandaj kjo nuk është arsye që Kina të reagojë”, tha ai.

Shpërndaje këtë artikull në:
Të Ngjashme
Widget post How to clear the air in the most polluted cities on Earth
27 Feb 03:20 Persikopi
OPINION